Általános szerződési feltételek

A Képes Kiadó Média Kft. üzletszabályzata és általános szerződési feltételei

Jelen üzletszabályzat aKépes kiadó Média  Kft. (székhelye: 2330 Dunaharaszti Tas vezér utca 9.. ; cégjegyzékszám: 13-09-164037; adószáma: 24343327-2-13.) - továbbiakban: Szolgáltató - és a Képes kiadó Média Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél - a továbbiakban: Ügyfél - jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

 

 1. Cégadatok

  Üzemeltetés: Képes Kiadó Média Kft.
     
  Telefon: + 36 20 386 86 85
  Postacím: 1119 Abdor utca 21/c
  E-mail cím: webshop(kukac)kepeskiado.hu | marketing(kukac)kepeskiado.hu
  Cégjegyzékszám: 13-09-164037
  Bejegyezve: Vezetve a Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága nyilvántartásában.
  Adószám:  24343327-2-43
  Bankszámlaszám: 11711003-20010991
  Ügyfélszolgálat: Képes Kiadó Média Kft.
  Ügyfélszolgálati iroda helye: 1119 Abdor utca 21/c
  Ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje: hétköznap 10-15 óra között
  Telefon: + 36 20 386 86 85
  Telefax:  
  Internet cím: www.kepeskiado.hu
  E-mail: webshop@kepeskiado.hu
  Tárhelyszolgáltató neve W3HOST Bt.
  Tárhelyszolgáltató székhelye 1156 Budapest, Sárfű utca 25.
  Tárhelyszolgáltató e-mail címe tarhely@w3host.hu
 2. Általános rendelkezések

  A webshopban közzétettek nem minősülnek ajánlatnak. A Képes Kiadó Média Kft. fenntartja a jogot, hogy az árukészlet aktuális állapotára tekintettel a vásárló a web áruházon keresztül leadott megrendelését visszautasítsa, ha az nem teljesíthető. A Képes Kiadó Média Kft. az egyes termékek vonatkozásában – különös tekintettel az aktuális akciókra is – fenntartja az árváltozás jogát. A termékek mellett feltüntetett képek illusztrációk, minden esetben a termékleírás tartalmazza a termék jellemzőit. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 45/2014. (II. 26.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak. A Képes Kiadó Média Kft. rögzíti, hogy a webáruház által automatikus visszaigazoló üzenet nem tekinthető sem aláírt, írásbeli szerződésnek, sem pedig a vásárló által a Képes Kiadó Média Kft-nek tett vételi ajánlat elfogadásának. Nem iktatjuk és nem lesz a későbbiekben hozzáférhető.

 3. Regisztráció

  A regisztráció elsődleges célja a vásárlás egyszerűbbé tétele, az áruház kényelmi szolgáltatásaink és egyedi ajánlatainak igénybe vétele. A felhasználók a regisztrációval a jelen Vásárlási feltételek rendelkezéseit magukra kötelezőnek elfogadják. A  megadott szállítási és statisztikai adatokat személyes információként kezeljük. A megrendelés optimális teljesítéséhez szükséges szállítási adatokat kizárólag a futárszolgáltató felé közvetítjük. 

 4. Szállítási és fizetési feltételek
  1. Fizetési információk

   A vásárló a web áruházunkon keresztül leadott megrendelés ellenértékét a csomag kézhezvételekor, a postásnak készpénzben fizeti meg, előzetes banki átutalássalvagy bankkártyás fizetéssel illetve személyes átvételkor készpénzzel fizeti meg. A vételár minden esetben a megrendelt áru mellett található fogyasztói ár, amely az ÁFÁ-t tartalmazza.A megrendelt termékek vételárán felül a következő költségek kerülnek felszámításra:

   - Postai költség , postai úton történő kiszállítás esetén, a pontos ár jelezve van

   Kártyás fizetés esetén az OTP Simple rendszeren keresztül történik.
   Kártyás fizetéssel kapcsolatos információk: Adattovábbítási nyilatkozat LINKEK:( magyar / angol)  Fizetési tájákoztató LINKEK:( magyar / angol


    OTP Simple

  2. Szállítási információk

   Postai kiszállítás esetén
   Szállítási határidő általában a beérkezett megrendelés feldolgozásától számított 4-6 munkanap, mely szállítási idő az akciós, leértékeléses időszakban meghosszabbodhat.

   A külön leadott megrendeléseket a Képes Kiadó Média Kft. nem áll módunkban egy csomagként kezelni.

   Az áruházunkban megrendelt árukat a Magyar Posta csomagküldő szolgálata kézbesíti. A cég 2 alkalommal keresi fel a vásárlót és próbálja meg az utánvételes csomagot személyesen kézbesíteni. A kiszállítás módja a Magyar Posta saját szabályzatának felel meg.

   Néhány esetben előfordulhat, hogy a szállító nem találja meg a csomag címzettjét, vagy a címzett nem tartózkodik a megadott helyen, esetleg nem kapta meg az értesítőt. Ilyen esetekben kérjük, jelezze ezt ügyfélszolgálatunkon és a postaköltség ismételt felszámításával újra kipostázzuk a csomagot. Amennyiben ugyanarról a címről több alkalommal is visszaérkezik a csomagot, automatikusan töröljük a további megrendeléseit, illetve címére csak az áru értékének átutalással történő kiegyenlítése után szállítunk.

   A küldemény kézhezvételekor ellenőrizze annak sértetlenségét. Ha a csomag sérült és nincs mellékelve a postai kiszállító által kitöltött kárfelvételi jegyzőkönyv, kérjük, ne vegye át a csomagot!

   Esetleges áruhiány esetén küldje el a futár által kitöltött jegyzőkönyvet, és azonnal pótoljuk a hiányzó terméket. A további reklamációk/garanciális ügyek érvényesítése érdekében kérjük, őrizze meg a kifizetését igazoló számlát és szállítólevelet.
   Ha a fogyasztó a szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választ, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget nem vagyunk kötelesek megtéríteni. 

   Abban az esetben, ha a megrendelt áru raktárkészlete kifogyott a Képes Kiadó Média Kft. fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a szerződéstől.

   Személyes átvétel esetén
   A megrendelt árut átvevőhelyünkre történő megérkezésekor írásban értesítjük a vásárlót, melyet követően csomagját azonnal átveheti.

   A csomagot előzetes telefonos egyeztetés alapján átvevőhelyünkön tudja átvenni.

 5. Elállás joga, módja, következményei

  Amennyiben Ügyfél a termék házhozszállítása után kíván a vásárlástól elállni, azt az áru átvételét követő 14 munkanapon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. Az ügyfél az elállási jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette nyilatkozat útján, illetve a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozat-minta felhasználásával. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia a Szolgáltató címére. A Képes Kiadó Média Kft. kizárólag új állapotú, sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású  termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban Ügyfélnek kell gondoskodnia. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot 14 munkanapon belül elküldeni, egyúttal gondoskodnia kell a termék mihamarabbi visszajuttatásáról. Elállás esetén a Képes Kiadó Média Kft. követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

  A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot:

  • szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
  • olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
  • olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
  • hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
  • hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;
  • szerencsejáték-szerződés esetében.

  Interneten történt vásárlással kapcsolatosan márkaboltjaink nem tudnak vásárlóink segítségére lenni. Ebben az esetben üzleteink mint átvevő pontok funkcionálnak, ezért minden termékkel kapcsolatos kérdést, reklamációt kizárólag ügyfélszolgálatunk fogad.

  Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a Képes Kiadó Média Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 14napon belül (szállítási díjjal) hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.

  A Képes Kiadó Média Kft. végig fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a szerződéstől.

 6. Szavatosság

  Szavatossági igény minden esetben kizárólag a számla bemutatásával érvényesíthető, a vásárlást követő 2 éven belül, ha a meghibásodás a vásárláskor már meglévő gyári hibából keletkezett. A reklamáció kezelését a szavatosság teljes időszakában a Szolgáltató ügyfélszolgálata kezeli. Az első 6 hónapos időszakban az esetlegesen szükségessé váló külső szakvéleményt a Szolgáltató ügyfélszolgálata szerzi be, 6 hónapon túl, de a 2 éven belül pedig az Ügyfél fordulhat a fogyasztóvédelmi szervhez, ha külső szakvéleményt szeretne a kifogásolt termékről. A szavatossági igény elfogadása esetén a fogyasztó által elvárható rendeltetésre figyelemmel javítást, cserét, pénzvisszafizetést - lehetőség szerint 15 napon belül - biztosítunk.

 7. Panaszkezelés

  Fogyasztói panaszügyintézés írásban a webshop@kepeskiado.hu vagy marketing@kepeskiado.hu címen, valamint telefonon a + 36 20 386 86 85-ös telefonszámon történik. A szolgáltatóval szemben felmerülő vitás ügyek egyszerű, gyors, bíróságon kívüli rendezése céljából békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület; 1016 Budapest, Krisztina körút 99. III. emelet  310.; levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.:10.

 8. Adatvédelem

  Az Ügyfél által a rendelési folyamat során megadott adatokat a Képes Kiadó Média Kft. kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása céljából tárolja, kivéve ha a regisztráció során vagy bármikor azt követően hozzájárulását adta, hogy részére elektronikus vagy postai úton marketing információt (hírlevelet) küldjünk. Ez utóbbi esetben az adatkezelés célja – a fentieken túl – a marketing információk Ügyfél részére történő kiküldése.

  A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá. Az Ügyfél adatait harmadik fél részére csak a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként közreműködő partnereinknek (pl. futárszolgálat) továbbítjuk. Partnereink az így kapott adatokat semmilyen formában nem jogosultak felhasználni, tárolni, illetve továbbadni.

  A regisztrációval és a jelen weblap és webshop használatával a felhasználók a jelen üzletszabályzatot és az általános szerződési feltételeket elfogadják.
  A weblap és a webshop egyes szolgáltatásai egyedi azonosító fájlt, úgynevezett cookie-t (sütit) helyeznek el felhasználó számítógépén. Ennek megtörténtéről a felhasználó az üzemeltetőtől nem kap külön értesítést. Ezen cookie-k kizárólag a felhasználók technikai azonosításának megkönnyítését és személyre szabott szolgáltatásaink működtetését szolgálják, azokat más célra nem vesszük igénybe. A sütik az oldal működtetéséhez szükséges technikai információkon kívül nem gyűjtenek és nem közölnek semmilyen adatot a Képes Kiadó Média Kft-vel és/vagy harmadik személyekkel.
  A cookie-fogadás felhasználói tiltása szolgáltatásaink igénybevételének nem akadálya, azonban a weblap személyre szabható szolgáltatásait igénybe venni és a regisztrációhoz kötött tartalmakat megtekinteni technológiai okok miatt csak cookie-t fogadó számítógépről lehetséges. A cookie-k tiltásának pontos módjáról böngészőjének útmutatója ad eligazítást.

  A Képes Kiadó Média Kft. az Ügyfelek adatait kizárólag az Ügyfelek kifejezett hozzájárulása alapján kezeli. Az Ügyfelek a regisztráció során elfogadják a jelen üzletszabályzat rendelkezéseit és ezzel kifejezetten hozzájárulnak adataik fenti cél érdekében történő kezeléséhez. Az Ügyfelek az önkéntes adatszolgáltatással hozzájárulnak az adatok kezeléséhez.


  A Képes Kiadó Média Kft. az Ügyfél regisztrációjának időtartama alatt, vagy az Ügyfél ellenkező értelmű döntéséig kezeli az Ügyfél adatait

  A Képes Kiadó Média Kft. az Ügyfél kérésére aKépes Kiadó Média Kft. által kezelt személyes adataival kapcsolatban tájékoztatást ad, illetve azokat az Ügyfél kérésére módosítja. E-mailben küldött tájékoztatáskérést az adatkezelő csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a felhasználó regisztrált e-mailcíméről küldi.

  A felhasználó saját személyes adatainak törlési igényét e-mailben az webshop(kukac)kepeskiado.hucímre kell eljuttatni. A Szolgáltató a törlési igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat.

  A Képes Kiadó Média Kft. fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Az Ügyfél a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

  Adatai kezelésekor a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező 2001.évi CVIII., törvénynek megfelelően járunk el.

  Az Ügyfél jogérvényesítési lehetőségeit az Infotv. valamint az 1959. évi IV. törvény (Ptk.) alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) segítségét is (székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, www.naih.hu)

  Adatkezelési szám: 

  Adatkezelő: Képes Kiadó Média Kft. (székhely: 2330 Dunaharaszti Tass vezér utca 9. )  Adatfeldolgozó: Képes Kiadó Média Kft.